-
조태진
-
식품 및 생활환경 기능성·안전성 연구 분야(미생물 안전·위생학, 미생물 유전·생리학, 위해요소 및 독성학, 미생물 분석학)의 미래 지향적 신규 기술·지식 자원을 개발 및 확보하기 위한 연구를 수행
-
- B.S.
-
고려대학교 생명과학대학 식품공학과 학사
Department of food bioscience and technology, Korea university (2013)
-
- Ph. D.
-
고려대학교 일반대학원 생명공학과 식품공학전공 박사
Department of biotechnology, Korea university (2019)
-
Professional Experience
-
- 2020.11 ~ Present
-
평가위원(기술개발지원사업 평가), 중소기업기술정보진흥원
(Member of evaluation committee, Evaluation committee of projects for SMEs, TIPA)
-
- 2020.08 ~ Present
-
평가위원(해외정보리포터 평가), 식품의약품안전처
(Member of evaluation committee, Evaluation committee of overseas information reporter, MFDS)
-
- 2020.02 ~ Present
-
조교수, 고려대학교 과학기술대학 식품생명공학과
(Assistant professor, Department of food and biotechnology, College of science and technology, Korea university)
-
- 2020.01 ~ Present
-
편집운영위원(국문지 편집위원), 한국식품영양과학회
(Member of sub-committee, The Korean society of food science and nutrition)
-
- 2019.09 ~ 2020.02
-
연구교수, 고려대학교 BK21+ BT사업단
(Research professor, BK21 PLUS program for biotechnology, Korea university)
-
- 2019.03 ~ 2019.08
-
연구교수, 고려대학교 식품생의학안전연구소
(Research professor, Institute of biomedical science & food safety, Korea university)
-
- 2013.03 ~ 2019.02
-
연구원·조교, 고려대학교 일반대학원 생명공학과 식품공학전공
(Teaching Assistant, Department of biotechnology, Korea university)